Spicy Eggplant, Chickpeas and Chicken

4.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • eggplant cubed (½ in.)
    7 oz
  • salt divided, to taste
    ¾ tsp
  • extra virgin olive oil divided
    1 ½ oz
  • dried oregano
    1 tbsp
  • yellow onions
    3 ½ oz
    3 ½ oz leeks
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger peeled, sliced thinly
    2 tsp
  • chicken breast fillet cut into strips (½ in.)
    9 oz
  • dried ground turmeric
    ¼ - ½ tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • dried red chili flakes
    ¼ tsp
  • all-purpose flour
    1 tbsp
  • tomato paste
    ½ - 1 oz
  • vegetable broth (see Tip)
    7 oz
  • canned chickpeas drained
    14 oz
  • yogurt high protein
    5 oz
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • cilantro roughly chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 946.9 mg
Białko 35.2 g
Kalorie 2134.9 kJ / 510.3 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 46.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...