Urządzenia i Akcesoria
Spicy Eggplant, Chickpeas and Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions
Składniki
-
eggplant cubed (½ in.)7 oz
-
salt divided, to taste¾ tsp
-
extra virgin olive oil divided1 ½ oz
-
dried oregano1 tbsp
-
3 ½ oz leeksyellow onions3 ½ oz
-
garlic cloves2
-
fresh ginger peeled, sliced thinly2 tsp
-
chicken breast fillet cut into strips (½ in.)9 oz
-
dried ground turmeric¼ - ½ tsp
-
garam masala1 tsp
-
dried red chili flakes¼ tsp
-
all-purpose flour1 tbsp
-
tomato paste½ - 1 oz
-
vegetable broth (see Tip)7 oz
-
canned chickpeas drained14 oz
-
yogurt high protein5 oz
-
ground black pepper⅛ tsp
-
cilantro roughly chopped, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
946.9 mg
Białko
35.2 g
Kalorie
2134.9 kJ /
510.3 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
12.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
46.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fabulous 50+
5 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Potato Curry Soup
35 min
Mango Tequila Sunrise Cocktail (Diabetes)
10 min
Sweet Potato Pancakes with Orange and Strawberries (Diabetes)
45 min
Winter Citrus and Beet Salad
20 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35 min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Coconut Dhal
25 min
Spinach and Paneer Curry (Diabetes)
50 min
Pasta Primavera
35 min
Mushroom Taco Filling
35 min
Eggplant and Lentil Salad
40 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.