Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 oz shallots, in pieces
- 2 oz unsalted butter, divided
- ½ tsp salt, divided, to taste
- 4 oz sun-dried tomatoes, in oil, undrained, julienned
- 8 oz fresh broccolini, in florets (2 in.)
- 11 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 2 oz dry white wine
- 29 oz water
-
1
heaping tsp vegetable stock paste (see Tip)
lub 1 heaping tsp homemade vegetable stock paste - 4 oz toasted pine nuts, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 394 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Vegetarian Chili
50 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Minestrone
45 min
Ratatouille with Pecorino
1h 5 min
Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne
35 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2u. 45min
Zucchini and Bacon Risotto
35 min
Kabocha Sage Risotto
40 min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min
Vegetable Stew
1h 15 min