Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pane raffermo
- 40 g di latte
- 10 foglie di verza
- 700 g di acqua
- burro q.b.
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di mortadella a pezzi
- 350 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1251.8 kJ / 299.2 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 494.6 mg
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2j
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1j
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1j
Polpettone classico (TM6)
1 Std. 15 Min
Polpette alla calabrese
50 menit
Polpette di carne e melanzane
50 menit
Polpettone di carne con purè di patate e zucca (Bimby Friend)
1 godz. 5 min
Menù: Zucchine ripiene con contorno di patate; Treccia multicerali; Gelo d’uva (Bimby Friend)
1j 30 menit
Tasca di vitello ripiena a Cottura Lenta
2j 30 menit
Polpettone di riciclo
1j
Sformato di cavolfiore e spinaci
1j
Polpette in bianco con purè di castagne
1j 20 menit