Torta salata con melanzane e scamorza

Torta salata con melanzane e scamorza

4.5 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Base
  • 300 g di farina tipo 00
  • 140 g di burro a pezzi
  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 80 g di acqua
Ripieno
  • 100 g di cipolla rossa a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di melanzane a cubetti (2 cm)
  • 100 g di passata di pomodoro
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 5 g di sale
  • 10 g di zucchero
  • 10 g di aceto
  • 200 di scamorza affumicata cubetti
  • 1 uovo sbattuto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 583.3 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1179.1 kJ / 281.8 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...