Torta salata con melanzane e scamorza

Torta salata con melanzane e scamorza

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Base
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di burro a pezzi
    140 g
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    40 g
  • di acqua
    80 g
Ripieno
  • di cipolla rossa a pezzi
    100 g
  • olio extravergine di oliva
    40 g
  • di melanzane a cubetti (2 cm)
    500 g
  • di passata di pomodoro
    100 g
  • di concentrato di pomodoro
    10 g
  • di sale
    5 g
  • di zucchero
    10 g
  • di aceto
    10 g
  • di scamorza affumicata cubetti
    200
  • uovo sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 281.8 kcal / 1179.1 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 583.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...