Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle

Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle

4.3 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g olio extravergine di oliva
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 4 filetti di sgombro (150 g cad.)
  • 50 g di capperi sott'aceto
  • 50 g di mandorle pelate
  • 2 - 3 rametti di timo limonato le foglioline lavate e asciugate
  • 500 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 583.2 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 2338 kJ / 558.8 kcal
Tłuszcz 48.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...