Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 4 filetti di sgombro (150 g cad.)
- 50 g di capperi sott'aceto
- 50 g di mandorle pelate
- 2 - 3 rametti di timo limonato, le foglioline lavate e asciugate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2338 kJ / 558.8 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 48.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 583.2 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35min
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Triglie con marinata di capperi e olive
1 Std.
Pesce al sale con verdure e dressing all'arancia
50min
Baccalà all'olio con scarola e olive
1 Std. 10 Min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Sgombri all'agro
1h 45min
Sgombro con contorno di verdure
30min
Insalata di polpo e patate
2h
Filetti di sgombro all'arancia
40min