Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Peperoni
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 250 g di mozzarella per pizza (vedere varianti)
- 10 pomodori ciliegino a metà
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 902.4 kJ / 215.7 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 229.1 mg
Alternatywne przepisy
Caserecce integrali con melanzane e Feta
40 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Quiche di zucca ed erbette
1 godz. 30 min
Fagottini sfogliati alle melanzane
50 min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 godz. 30 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 godz. 10 min
Pasta fredda alla norma
30 min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Brisèe ratatouille
1 godz. 30 min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 godz. 10 min