Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli

Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Salsa ai cetrioli
  • 100 g di cetriolo pelato e a pezzi
  • 4 rametti di aneto fresco le foglioline lavate
  • 1 spicchio di aglio
  • 25 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 240 g di yogurt naturale bianco
Spiedini e verdure
  • 500 g di pesce spada a bocconcini
  • 250 g di peperone pulito, a fettinee a tocchetti
  • 1000 g di acqua
  • 150 g di zucchine a tocchetti
  • 150 g di carote pelate e a rondelle
  • 150 g di piselli surgelati
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 4 rametti di rosmarino fresco gli aghi lavati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 276 kJ / 38 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...