Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 70 g di gambo di sedano a pezzi
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 600 g di carne trita di coniglio
- 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di pasta fresca, tipo tagliatelle
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2522.3 kJ / 602.8 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 256.5 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1 Std.
Lasagne di verza
2h 30 min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16h 30min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30 min
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30 min
Crepês asparagi e salsiccia
1 godz. 50 min
Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta
3h 30min
Polpettone di riciclo
1 Std.
Ragù bianco
1h 20 min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2 Std.
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min