
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
3 jajka
-
50 g migdałów, w płatkach
-
1 szczypta soli
-
150 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
100 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¾ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 - 2 gruszki obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
308 kcal /
1289 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
167 mg