Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
3 jajka
-
50 g migdałów, w płatkach
-
1 szczypta soli
-
150 g ksylitolu, (patrz wskazówka)150 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
100 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¾ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 - 2 gruszki obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
167 mg
Białko
7 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.