Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

4.2 221 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 kawałków

Składniki

  • jajka
    3
  • migdałów, w płatkach
    50 g
  • soli
    1 szczypta
  • erytrytolu (patrz wskazówka)
    150 g
    150 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    100 g
  • mąki gryczanej (patrz wskazówka)
    150 g
  • mąki migdałowej (patrz wskazówka)
    100 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 ½ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ¾ łyżeczki
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    1 łyżeczka
  • gruszki obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
    1 - 2
  • erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 308 kcal / 1289 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 167 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...