Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

4.2 223 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 kawałków

Składniki

  • 3 jajka
  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 1 szczypta soli
  • 150 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    150 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
  • 100 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 - 2 gruszki obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
  • erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 308 kcal / 1289 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 167 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...