
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
jajka3
-
migdałów, w płatkach50 g
-
soli1 szczypta
-
erytrytolu (patrz wskazówka)150 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
mąki gryczanej (patrz wskazówka)150 g
-
mąki migdałowej (patrz wskazówka)100 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki
-
sody oczyszczonej¾ łyżeczki
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka
-
gruszki obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki1 - 2
-
erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
308 kcal /
1289 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
167 mg