Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą

Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą

4.7 185 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
9 sztuk

Składniki

Salsa rzodkiewkowa
  • rzodkiewek przekrojonych na pół
    240 g
  • soli
    ⅓ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
    20 g
  • miodu wielokwiatowego
    1 łyżeczka
  • jogurtu naturalnego
    200 g
Gofry dyniowe
  • dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
    200 g dyni, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mleka
    250 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • jajka
    2
  • proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia gofrownicy
  • mieszanka młodych sałat do podania (ok. 200 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 179.7 kcal / 751.8 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 367 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...