
Urządzenia i Akcesoria
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
9 sztuk
Składniki
Salsa rzodkiewkowa
-
rzodkiewek przekrojonych na pół240 g
-
soli⅓ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego20 g
-
miodu wielokwiatowego1 łyżeczka
-
jogurtu naturalnego200 g
Gofry dyniowe
-
dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka250 g
-
mąki pszennej200 g
-
jajka2
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia gofrownicy
-
mieszanka młodych sałat do podania (ok. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
179.7 kcal /
751.8 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
367 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska