
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz.
8 porcji
Składniki
-
ciecierzycy, suszonej250 g
-
wody1500 g
Przyprawa za'atar z pistacjami
-
oregano, suszonego20 g
-
nasion kminu rzymskiego20 g
-
nasion kolendry20 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych10 g
-
ziaren sezamu, białego20 g
-
sumaku20 g
-
soli5 g
Hummus
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)35 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Pieczywo maca
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
ciepłej wody110 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
442.9 kcal /
1853 kJ
Białko
18.1 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
66.4 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
858 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI III
6 Przepisów
Polska
Polska