Migdałowe brownie z buraka
TM5 TM6

Migdałowe brownie z buraka

4.6 (211 ocen)

Składniki

  • 240 g migdałów, ze skórką
  • 270 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 130 g oleju kokosowego, plus ilość do natłuszczenia formy
  • 400 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 130 g miodu, płynnego
  • 4 jajka
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 szczypta soli
  • 60 g mąki kokosowej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie)
  • owoce, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
909 kJ / 218 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
10.2 g
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy