Migdałowe brownie z buraka

Migdałowe brownie z buraka

4.5 237 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
25 kawałków

Składniki

  • 240 g migdałów, ze skórką
  • 270 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 130 g oleju kokosowego plus ilość do natłuszczenia formy
  • 400 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 130 g miodu płynnego
  • 4 jajka
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 szczypta soli
  • 60 g mąki kokosowej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie)
  • owoce do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 218 kcal / 909 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...