
Urządzenia i Akcesoria
Migdałowe brownie z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
25 kawałków
Składniki
-
migdałów, ze skórką240 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki270 g
-
oleju kokosowego plus ilość do natłuszczenia formy130 g
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
miodu płynnego130 g
-
jajka4
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
soli1 szczypta
-
mąki kokosowej60 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cukru pudru (opcjonalnie)1 łyżka
-
owoce do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
218 kcal /
909 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska