Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa

Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa

4.7 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Focaccia z kurkami i rozmarynem
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mleka
    350 g
  • mąki pszennej
    600 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania dłoni
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • kurek, świeżych
    150 g
    150 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    4 - 5 gałązek
  • soli
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
Pasta serowo-śmietanowa
  • bryndzy pokrojonej na kawałki
    120 g
  • twarogu pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła miękkiego
    20 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    50 g
  • kminku
    ¼ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 813.8 kcal / 3407 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 125.6 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...