Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Focaccia z kurkami i rozmarynem
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
350 g mleka
-
600 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania dłoni
-
2 ząbki czosnku
-
150 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 g kurek, świeżych
-
4 - 5 gałązek rozmarynu, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Pasta serowo-śmietanowa
-
120 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
100 g twarogu pokrojonego na kawałki
-
20 g masła miękkiego
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki kminku
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.2 g
Kalorie
3407 kJ /
813.8 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
7.4 g
Węglowodany
125.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia
2 godz. 50 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.