
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Focaccia z kurkami i rozmarynem
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mleka350 g
-
mąki pszennej600 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania dłoni30 g
-
ząbki czosnku2
-
kurek, świeżych150 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście4 - 5 gałązek
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 łyżeczka
Pasta serowo-śmietanowa
-
bryndzy pokrojonej na kawałki120 g
-
twarogu pokrojonego na kawałki100 g
-
masła miękkiego20 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu50 g
-
kminku¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ - ¾ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
813.8 kcal /
3407 kJ
Białko
30.2 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
125.6 g
Błonnik
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska