Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
TM5 TM6

Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa

Składniki

Focaccia z kurkami i rozmarynem

  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 350 g mleka
  • 600 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania dłoni
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g kurek, świeżych
  • 4 - 5 gałązek rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Pasta serowo-śmietanowa

  • 120 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
  • 100 g twarogu, pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła, miękkiego
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3407 kJ / 813.8 kcal
Białko
30.2 g
Węglowodany
125.6 g
Tłuszcz
25 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie