Salsa z pieczonej papryki i śliwek

Salsa z pieczonej papryki i śliwek

4.5 116 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
750 g

Składniki

  • 3 czerwone papryki (ok. 600 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 211.6 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 331.5 kJ / 79.2 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...