Salsa z pieczonej papryki i śliwek
TM5 TM6

Salsa z pieczonej papryki i śliwek

4.4 (14 ocen)

Składniki

  • 3 czerwone papryki (ok. 500 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
3006 kJ / 718 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
100 g
Tłuszcz
30 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
21 g
Sód
1935 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie