Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
200 - 500
g zielonego groszku, świeżego
lub 200 - 500 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 405 kJ / 97 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25 min