
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
200 - 500
g zielonego groszku, świeżego
lub 200 - 500 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 405 kJ / 97 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25 Min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15min
Gotowanie na parze pasternaku (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min