Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 - 500 g pasternaku, pokrojonego na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 313.8 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55 Min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g)
30 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min