Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 100 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 3 gałązki koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta cukru
- 8 kromek żytniego chleba gruboziarnistego
- 1 awokado, dojrzałe, pokrojone w plastry
- 8 plastrów wędzonego łososia (ok. 150 g) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 700 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 332.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 Min
Pasta jajeczna z awokado
35 Min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 Min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 Min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 Min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 Min
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min
Pasta śródziemnomorska
15 Min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 Min