Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem

Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem

4.5 300 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji

Składniki

  • 200 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta cukru
  • 8 kromek żytniego chleba gruboziarnistego
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
  • 8 plastrów wędzonego łososia (opcjonalnie) (ok. 150 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 167.3 kcal / 700 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 332.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...