
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki100 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
kromek żytniego chleba gruboziarnistego8
-
awokado dojrzałe, pokrojone w plastry1
-
wędzonego łososia (opcjonalnie) (ok. 150 g)8 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
167.3 kcal /
700 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
332.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RÓŻOWE PRZEPISY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta śródziemnomorska
15 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min