Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
TM6 TM5

Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem

4.5 (227 ocen)

Składniki

  • 200 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 100 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 gałązki koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta cukru
  • 8 kromek żytniego chleba gruboziarnistego
  • 1 awokado, dojrzałe, pokrojone w plastry
  • 8 plastrów wędzonego łososia (ok. 150 g) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
700 kJ / 167.3 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
13.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
2.8 g
Sód
332.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy