Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g pomidorków koktajlowych, połowa w całości, połowa przekrojona na pół
- 50 g ginu (patrz wskazówka)
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 350 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 - 3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 - 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 gałązka oregano, świeże tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ser mozzarella di Bufala, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 611.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Penne all'arrabbiata
20min
Pizza marinara
1h 35min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Spaghetti napoletana
40 min