Urządzenia i Akcesoria
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 - 250 g pomidorka koktajlowego połowa w całości, połowa przekrojona na pół
-
50 g ginu (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
350 g pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 - 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 gałązka oregano, świeże (opcjonalnie) tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
ser mozzarella di Bufala (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
611.1 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
470.3 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1h
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2h
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45min
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
3h 20min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35min