Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 350 - 800 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm paski
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 94 kJ / 22 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze kalarepy (550-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15min