Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
TM6

Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)

4.8 (25 ocen)

Składniki

  • 20 g oleju
    lub 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
    lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
    lub 250 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
1961 kJ / 469 kcal
Białko
58 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
0.2 g
Sód
3052 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy