Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami

Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami

4.5 295 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

Kasza bulgur z warzywami
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    200 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • wody
    1200 g
  • oleju
    20 g
  • kaszy bulgur
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
Indyk w sosie pesto
  • wody
    200 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • pesto z bazylii (patrz wskazówka)
    80 - 100 g
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 495.7 kcal / 2075.3 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 824.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...