
Urządzenia i Akcesoria
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Kasza bulgur z warzywami
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
wody1200 g
-
oleju20 g
-
kaszy bulgur200 g
-
soli1 łyżeczka
Indyk w sosie pesto
-
wody200 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
pesto z bazylii (patrz wskazówka)80 - 100 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
495.7 kcal /
2075.3 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Sód
824.7 mg