Tarte soleil aux tomates séchées et sardines

Tarte soleil aux tomates séchées et sardines

4.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 parts

Składniki

  • de beurre détaillé en dés (1-2 cm) et préalablement congelé
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel et 2-3 pincées
    1 c. à café
  • de parmesan en morceaux
    100 g
  • de romarin frais
    2 c. à soupe
  • de tomates séchées à l'huile
    50 g
  • de sardines en boîte égouttées
    90 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    60 g
  • de poivre de Cayenne moulu
    2 pincées
  • œuf
    1
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • de graines de tournesol
    1 c. à soupe
  • de graines de chia
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 252.3 kcal / 1055.7 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 262.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...