Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine de blé
- 50 g d'huile d'olive, et un peu pour la plaque
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 15 g de persil frais
- 500 g de tomates, mondées
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à café d'origan déshydraté ou frais
- 10 filets d'anchois à l'huile
- 15 olives noires
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1303.2 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 665.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza aux légumes
3h 10min
Pissaladière
2h 10 min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2 godz. 35 min
Fiadone au citron
3h 50min
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2h 30min
Pissaladière à l'origan
3 Std. 20 Min
Empanadillas
45 min
Tarte fine aux pommes
2h 25 min
Focaccia sauge et pommes de terre
2h 50min
Tarte Tatin de tomates
1h
Cocas niçoises
3h 15min
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1h