Cake aux fruits secs

Cake aux fruits secs

4.7 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
12 parts

Składniki

  • de raisins secs
    40 g
  • de cerneaux de noix
    60 g
  • d'abricots secs dénoyautés coupés en morceaux
    80 g
  • de fruits confits variés, en petits morceaux
    100 g
  • de rhum
    100 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
    150 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • œufs
    2
  • de farine de blé
    250 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 - 2 pincées
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à café
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de sel
    ¼ de c. à café
  • de lait
    120 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 326 kcal / 1363.9 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 104.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...