Petite pavlova à la rhubarbe

Petite pavlova à la rhubarbe

4.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 portions

Składniki

La meringue
  • 200 g de sucre en poudre
  • 4 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs
La compotée
  • 1 gousse de vanille
  • 500 g de rhubarbe en tronçons
  • 75 g de sucre en poudre
La chantilly
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 80 g de mascarpone
  • 20 g de sucre en poudre
  • 100 g de fraises coupées en deux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 2401 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...