Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La compotée
- 1 gousse de vanille
- 500 g de rhubarbe, en tronçons
- 75 g de sucre en poudre
La chantilly
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 80 g de mascarpone
- 20 g de sucre en poudre
- 100 g de fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 574 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17h
Praliné maison rapide
1 Std.
Semifreddo (parfait glacé)
9 Std.
Curd à la framboise
15 Min
Entremets pistache et rhubarbe
12h
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Praliné
30 Min
Pavlova végétalienne
3 Std.
Pannacotta façon cappuccino
4 Std. 30 Min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.