Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La compotée
- 1 gousse de vanille
- 500 g de rhubarbe, en tronçons
- 75 g de sucre en poudre
La chantilly
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 80 g de mascarpone
- 20 g de sucre en poudre
- 100 g de fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 574 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Brioche feuilletée
5 Std.
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Virgin mojito aux fruits de la Passion
10min
Truffes à la liqueur d'amande
1 godz.
Assaisonnement aux légumes et épices
5 Min
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5 Std. 30 Min
Financiers pistache et framboise
35 min
Tarte croustillante aux cerises et à la verveine
1h 20min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Mille-feuille chocolat-caramel
3h 30min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.