![Crème au chocolat à la crème de coco Crème au chocolat à la crème de coco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d5b24dd5-45de-4823-9b18-d4d23bd1a63e/Derivates/FCC6983A-0F10-43A5-BC1B-2D85C8376866.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de crème de coco, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 400 g de tofu soyeux, égoutté et coupé en morceaux (2-3 cm. Voir "Conseil(s)")
- 30 g de sucre glace maison (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2029.5 kJ / 488 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 151.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises et crème au citron
12 godz. 20 min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min
Crumble pomme-cannelle
45 Min
Quindim (flan coco brésilien)
3h
Pannacotta à la cerise
3 Std. 30 Min
Gâteau au yaourt, sauce aux fraises
1 Std. 15 Min
Gelée de pomme
4h
Tarte noix de coco et chocolat sans cuisson
2 Std. 20 Min
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Mayonnaise à la tomate
10min
Roulés à la cannelle et à l'orange
5h 30min
Crème fouettée au citron
10min