![Truffes au rhum et à la cannelle Truffes au rhum et à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/623E849D-DFFD-4682-B199-3C7B740095B6/Derivates/437C2C92-5F38-4095-A525-B310B441FCFE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de rhum
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 40 g de beurre
- 40 g de sucre en poudre
- 35 g cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 446.6 kJ / 106.7 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue
30 Min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Rochers coco
20 min
Pain d'épices au miel de châtaignier
1 Std. 45 Min
Pain marguerite pavot et curry
15sa 45 dk
Cake aux fruits secs
2h
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Cannelés bordelais
13h 30min