Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de rhum
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 40 g de beurre
- 40 g de sucre en poudre
- 35 g cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 446.6 kJ / 106.7 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Crème dessert au sirop d'érable
20 Min
Bretzels allemands
2小时 15 分钟
Jalousie aux abricots
1 Std. 25 Min
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30min
Rochers coco
20 Min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3 Std. 45 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4 Std. 30 Min
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3hod.
Brioche feuilletée
5h
Cannelés bordelais
13u. 30min