Nougat glacé au poivre de Sichuan
TM6 TM5

Nougat glacé au poivre de Sichuan

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 100 g de fruits secs variés
  • 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
  • 1 pincée de sel
  • 100 g de miel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 5 g de poivre de Sichuan
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
  • 100 g de mascarpone, très froid
  • coulis de fruits rouges, type cerises ou coulis d'abricots pour la finition

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1960.5 kJ / 469.3 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
38.7 g
Tłuszcz
30.8 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Błonnik
1.5 g
Sód
136 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy