Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de fruits secs variés
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 1 pincée de sel
- 100 g de miel
- 100 g de sucre en poudre
- 5 g de poivre de Sichuan
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- coulis de fruits rouges, type cerises ou coulis d'abricots pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960.5 kJ / 469.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 136 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cristallisation du chocolat
15min
Crème pâtissière au caramel
50min
Pain au charbon
2h 5min
Granité ananas et gingembre
4h 10min
Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée
1h 35min
Gâteau vapeur vanille, fraise, rhubarbe
1h 15min
Bûche vanille et framboise
50 godz. 30 min
Dacquoise aux fruits rouges
3h 55min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Bûche de poisson
13 godz.
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 godz. 40 min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min