Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de fruits secs variés
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 1 pincée de sel
- 100 g de miel
- 100 g de sucre en poudre
- 5 g de poivre de Sichuan
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- coulis de fruits rouges, type cerises ou coulis d'abricots pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960.5 kJ / 469.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 136 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets chocolat-café
4 Std.
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Clémentines rôties, glace à l'amande
3h 45min
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Pêches à la vapeur
25 min
Risotto fraise-rhubarbe
50 menit
Bûche de poisson
13 godz.
Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes
12 Std. 30 Min
Massepain d'Issoudun
1j
Bouchées de betterave, chèvre et pesto de roquette
30 min
Poire Belle-Hélène
10h
Financiers à la framboise
25 min