Nougat glacé au poivre de Sichuan

Nougat glacé au poivre de Sichuan

4.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • 100 g de fruits secs variés
  • 1 pincée de sel
  • 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
  • 100 g de miel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 5 g de poivre de Sichuan
  • 100 g de mascarpone très froid
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • coulis de fruits rouges type cerises ou coulis d'abricots pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 136 mg
Białko 8 g
Kalorie 1960.5 kJ / 469.3 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 38.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...