Nougat glacé au poivre de Sichuan

Nougat glacé au poivre de Sichuan

4.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • de fruits secs variés
    100 g
  • de sel
    1 pincée
  • œufs (blancs et jaunes séparés)
    3
  • de miel
    100 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de poivre de Sichuan
    5 g
  • de mascarpone très froid
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g
  • coulis de fruits rouges type cerises ou coulis d'abricots pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 469.3 kcal / 1960.5 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 38.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Sód 136 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...