Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 8 feuilles de menthe fraîche
- 60 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 sachet de sucre vanillé
- 20 g de fécule de maïs
- 95 g de jus de citron
- 500 g de lait
- 20 g de fromage blanc nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 579.5 kJ / 138.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 77.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Semifreddo (parfait glacé)
9 Std.
Crème dessert au sirop d'érable
20 min
Craquelins aux pistaches
30 min
Crème dessert au thym citron
30 min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1 godz. 20 min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Crème dessert au chocolat
25 min