Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de farine de blé (voir "Variante(s)")
- 500 g de lait (voir "Variante(s)")
- 2 œufs
- 20 - 30 g de chicorée liquide (1-2 c. à soupe)
- 2 c. à soupe d'extrait de vanille liquide
- 40 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605.2 kJ / 144 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 85.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée sans œuf
1 Std. 45 Min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3hod.
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Crème dessert au sirop d'érable
20 Min
Crème renversée au café
2 Std.
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème au café
2 Std. 30 Min
Crème dessert aux speculoos
6h 20 min
Crème dessert citron et menthe
2 Std. 12 Min
Flan sans pâte
6h
Crème dessert au chocolat
25min