Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 étoiles de badiane
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 250 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 466 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 86.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clémentines rôties, glace à l'amande
3 godz. 45 min
Gâteau aux noisettes, romarin et miel
1h
Tarte Tatin
1h
Caramel au beurre salé
1h 45min
Tartine de croissant avec sauce caramel et chantilly
12h 30min
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly
12 godz. 15 min
Trifle poire, figue et noisette
1h 10min
Poire Belle-Hélène
10 Std.
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12h 40min