Mouna brioche de Pâques

Mouna brioche de Pâques

4.6 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 55 min
10 portions

Składniki

La pâte
  • d'eau
    125 g
  • de graines d'anis vert
    1 c. à café
  • de farine de blé et un peu pour le saladier
    125 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
La préparation de la brioche
  • de beurre et un peu pour les moules
    125 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    375 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de jus d'orange fraîchement pressé
    50 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • œufs
    3
  • d'eau de fleur d'oranger
    3 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • sucre perlé pour la finition
  • jaune d'œuf
    1
  • filet d'eau
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 352 kcal / 1482.9 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 48.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 68 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...