Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 15 abricots frais, coupés en morceaux
- 30 g de sirop d'agave
- le jus d'un citron jaune
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre mou
- 100 g de lait
- 1 c. à soupe de pâte de pistache
- 150 g de farine de blé
- 50 g de poudre d'amande
- ½ sachet de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1563.4 kJ / 372.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 133 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Cake orange-pavot
1小时
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Pompe croquante à la crème
5h 30min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1小时
Tarte abricot-pistache
1小时 15 分钟
Petits paniers abricots et pistaches
20h
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45 Min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Cake marbré chocolat-pistache
1 Std. 30 Min
Tarte aux poires Bourdaloue
3u. 10min