Pain aux fruits secs

Pain aux fruits secs

4.9 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions

Składniki

  • d'eau et un peu pour la cuisson
    300 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
    400 g
  • de sel
    2 c. à café bombées
  • de sucre en poudre
    10 g
  • d'huile neutre
    10 g
  • de noisettes décortiquées
    40 g
  • de cerneaux de noix
    40 g
  • de figues sèches coupées en morceaux
    40 g
  • de pruneaux dénoyautés coupés en morceaux
    30 g
  • d'abricots secs dénoyautés coupés en morceaux
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187 kcal / 792 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...