Zucchine ripiene alla ligure

Zucchine ripiene alla ligure

4.5 6 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 6 zucchine lunghe (150 g cad.), tagliate a metà orizzontalmente.
  • 500 g di acqua
  • 4 ½ rametti di maggiorana le foglioline lavate
  • 4 ½ rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 9 foglie di basilico fresco lavate
  • 9 foglie di menta fresca lavate
  • 1 spicchio di aglio
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 90 g di mortadella a fette
  • 120 g di pane raffermo ammollato in 60 g di latte e strizzato
  • 3 uova medie
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 75 g di pecorino grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 319.8 mg
Białko 13 g
Kalorie 1154.3 kJ / 275.9 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...