Wersje kompatybilne
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 foglie di verza
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di formaggio tipo Bitto a tocchetti
- 100 g di Fontina a tocchetti
- 600 g di patate, pelate e a fette sottili
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di burro a pezzi
- 20 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 350 g di acqua
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Involtini di verza e maiale
1 Std. 20 Min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Strudel di lattuga e burrata
1 Std. 20 Min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40 Min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1 Std. 10 Min
Frittelle di cavoli e Emmental
35 Min
Peperoni ripieni alla barese
55min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1 Std. 25 Min
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
1 Std.
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min
Rotoli di broccoli con squacquerone
1 Std.