Wersje kompatybilne
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 foglie di verza
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di formaggio tipo Bitto a tocchetti
- 100 g di Fontina a tocchetti
- 600 g di patate, pelate e a fette sottili
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di burro a pezzi
- 20 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 350 g di acqua
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35min
Fiori di zucca ripieni
1h
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1h
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1 Std. 20 Min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Strudel di broccoletti
1 Std. 40 Min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min