Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 500 g di acqua
- 4 finocchi piccoli, puliti e tagliati in quarti
- 150 g di Fontina a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 789.5 kJ / 188.7 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 50.1 g
- Sód
- 416.2 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di finocchi con panure al timo
35 Min
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Cavolfiori gratinati
50min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Frittata alle zucchine
40min
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1h
Asparagi alla parmigiana
50min
Asparagi alla parmigiana
50min
Sformato di finocchi
1h
Finocchi ripieni
1h