Urządzenia i Akcesoria
Krupnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g pora pokrojonego na kawałki
-
25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
20 - 40 g kaszy jęczmiennej
-
75 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w kostkę
-
1 skrzydełko z kurczaka
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
684.9 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
971.5 kJ /
232.2 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Barszcz biały wielkanocny
1 h 10 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 h 50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Barszcz ukraiński
1 h 35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1 h
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min