Pizza pepperoni z pieczarkami

Pizza pepperoni z pieczarkami

4.9 38 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • 335 g wody
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 ½ łyżeczki soli
Dodatki
  • 300 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 180 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 400 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 10 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 100 g salami pepperoni pokrojonej w plastry
  • 80 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
  • 80 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 876 mg
Białko 18.8 g
Kalorie 1804.6 kJ / 431.3 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 43.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...