Urządzenia i Akcesoria
Pizza pepperoni z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
335 g wody
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 ½ łyżeczki soli
Dodatki
-
300 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
180 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g salami pepperoni pokrojonej w plastry
-
80 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
80 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
876 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
1804.6 kJ /
431.3 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 godz. 40 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min