Urządzenia i Akcesoria
Babeczki ziemniaczane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
4 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
30 g masła
-
120 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
75 g różyczek brokułu (patrz wskazówka)
-
pomidorek koktajlowy pokrojone w ćwiartki, do dekoracji
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 5 mm paski, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
237 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
551.7 kJ /
131.9 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
18.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Czarny makaron
1 godz.
Aioli
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 godz. 15 min
Mięsna zapiekanka z piwem
1 godz. 40 min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min