
Urządzenia i Akcesoria
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
25 sztuk
Składniki
-
240 g ciecierzycy, suszonej
-
woda do namoczenia
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
60 g natki pietruszki, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 pęczki)
-
60 g kolendry, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 doniczki)
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
82.3 kcal /
344.5 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
83.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska