Urządzenia i Akcesoria
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
25 sztuk
Składniki
-
240 g ciecierzycy, suszonej
-
woda do namoczenia
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
60 g natki pietruszki, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 pęczki)
-
60 g kolendry, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 doniczki)
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
83.6 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
344.5 kJ /
82.3 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2 godz.
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Pesto sezamowe
10 min
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14 godz. 20 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min