Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry

Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry

3.6 32 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
25 sztuk

Składniki

  • 240 g ciecierzycy, suszonej
  • woda do namoczenia
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g natki pietruszki, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 pęczki)
  • 60 g kolendry, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 doniczki)
  • 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 82.3 kcal / 344.5 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 83.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...