Focaccia z figami i rozmarynem

Focaccia z figami i rozmarynem

4.7 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków

Składniki

  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • wody
    170 g
  • mąki tortowej
    350 g
  • soli
    5 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
    30 g
  • czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w ćwiartki
    40 g
  • fig świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
    125 g
    125 g fig, suszonych, namoczonych we wrzątku, odsączonych i pokrojonych w ćwiartki
  • miodu
    75 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane, do posypania
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 122 kcal / 513 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 23.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...