Focaccia z figami i rozmarynem
TM5 TM6

Focaccia z figami i rozmarynem

4.7 (50 ocen)

Składniki

  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 170 g wody
  • 350 g mąki tortowej
  • 5 g soli
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
  • 40 g czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g fig, świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
  • 75 g miodu
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, posiekane, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
513 kJ / 122 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
23.7 g
Tłuszcz
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy