
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z figami i rozmarynem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków
Składniki
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
wody170 g
-
mąki tortowej350 g
-
soli5 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy30 g
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w ćwiartki40 g
-
fig świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki125 g
-
miodu75 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane, do posypania2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
122 kcal /
513 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska