Focaccia z figami i rozmarynem

Focaccia z figami i rozmarynem

4.7 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków

Składniki

  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 170 g wody
  • 350 g mąki tortowej
  • 5 g soli
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
  • 40 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g fig świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
    125 g fig, suszonych, namoczonych we wrzątku, odsączonych i pokrojonych w ćwiartki
  • 75 g miodu
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane, do posypania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 122 kcal / 513 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 23.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...