
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z figami i rozmarynem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków
Składniki
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
170 g wody
-
350 g mąki tortowej
-
5 g soli
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
-
40 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w ćwiartki
-
125 g fig świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
-
75 g miodu
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
122 kcal /
513 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska