
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 brokuł (ok. 750 g), podzielony na 3 cm różyczki, z łodygą obraną i pokrojoną na 2-3 cm kawałki (patrz wariant)
- 100 - 120 g mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 117.9 kcal / 493.4 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 540.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 Min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Cytrynowa brukselka
20 Min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min