
Urządzenia i Akcesoria
Tarator - Bułgarski chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
3 ząbki czosnku
-
5 - 10 g koperku, świeżego
-
260 g ogórków gruntowych pokrojonych na kawałki
-
380 g jogurtu naturalnego gęstego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216 kcal /
903.7 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
628 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Chłodnik litewski
2 Std. 15 Min
Chłodnik ogórkowy
15 Min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 Min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 Min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 Std. 5 Min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 Std. 20 Min
Chłodnik pomidorowy
30 Min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 Std.
Fizoły ze śliwkami
9 Std. 30 Min
Solanka z mięsem
2 Std.