Urządzenia i Akcesoria
Wiosenny twarożek z tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
60 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
80 g rzodkiewek
-
180 - 220 g tofu, średnio twardego naturalnego, pokruszonego
-
50 - 70 g mleka kokosowego płynnego
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
526.4 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
455.7 kJ /
108.9 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA WEGAŃSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smoothie bowl z borówkami i morwą
10 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Twarożek
4 godz. 30 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Sałatka ziemniaczana z sosem z awokado (dla dzieci)
50 min
Wiosenny twarożek
5 min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Twarożek ziołowy
10 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min