Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g makaronu, suchego (np. penne)
- 20 g oleju
- 400 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej w 2-3 cm plastry (kilka liści drobno posiekać i odłożyć do dekoracji)
- 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
- 60 g cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
- 20 g cukru
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 20 g koncentratu pomidorowego
- woda, do gotowania makaronu
- sól, do gotowania makaronu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 2 krople kremu balsamicznego
- 3 łyżki orzeszków piniowych (30 g)
- mini mozzarella (ok. 180 g), odsączona z zalewy, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2324 kJ / 551 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1h
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Różowe smoothie bowl z owocami i płatkami owsianymi
15 Min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2h 45min
Smoothie bowl z owoców leśnych
10min