Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 - 190 g pulpy migdałowej, pozostałej po produkcji napoju migdałowego, dokładnie odciśniętej, podzielonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 240 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 373.7 kJ / 89.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 54.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chałwa z pistacjami
2h 25 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 Min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 Min
Napój z orzechów nerkowca
10 dk
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Waniliowy erytrytol
72 Std.
Napój migdałowy z daktylami
1 Std. 20 Min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 Min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Napój migdałowy
10 dk