
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 - 190 g pulpy migdałowej, pozostałej po produkcji napoju migdałowego, dokładnie odciśniętej, podzielonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 240 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 373.7 kJ / 89.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 54.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Krem z nerkowców
50 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 Std. 10 Min
Napój migdałowy
10 min
Napój kokosowy
10 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Napój z nasion konopi
10 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min