![Trufle kakaowe z pulpą migdałową Trufle kakaowe z pulpą migdałową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99A84FEF-D8FA-410A-867D-1FDB9E06287E/Derivates/CA9B4743-7832-40D1-AF16-DB82F9AE2B9B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 - 190 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji napoju migdałowego, dokładnie odciśniętej, podzielonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 240 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 89.3 kcal / 373.7 kJ
- Białko
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Sód
- 54.2 mg