Urządzenia i Akcesoria
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
20 sztuk
Składniki
-
170 - 190 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji napoju migdałowego, dokładnie odciśniętej, podzielonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
240 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
54.2 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
373.7 kJ /
89.3 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Napój kokosowy
10 min
Napój z orzeszków ziemnych z kardamonem
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Kulki witalności
25 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
5 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min