Francuski brunch

Francuski brunch

3.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Dżem jeżynowy
  • jeżyn, świeżych
    500 g
    500 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru żelującego 2:1
    250 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • laski wanilii tylko nasiona
    ½
  • wina musującego (opcjonalnie) np. Crémant
    100 g
Ciasteczka Financiers
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    150 g
  • migdałów, blanszowanych
    100 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • cukru pudru
    170 g
  • laski wanilii tylko nasiona
    ½
  • białek (z ok. 5 jajek)
    150 g
Ziołowy omlet z kozim serem i figami oraz Croque Monsieur
  • wody
    600 g
  • różyczek brokułu podzielonych na kawałki
    150 g
  • sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
    120 g
    120 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • masła
    50 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • mleka
    300 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • kromek białego chleba tostowego
    18
  • szynki gotowanej
    9 plastrów
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    10 g
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    10 g
  • koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    150 g
  • jajek
    8
  • figi świeże, pokrojone na kawałki, do dekoracji
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1005 kcal / 4208.8 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 116 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 1389 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...