
Urządzenia i Akcesoria
Francuski brunch
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Dżem jeżynowy
-
jeżyn, świeżych500 g
-
cukru żelującego 2:1250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
laski wanilii tylko nasiona½
-
wina musującego (opcjonalnie) np. Crémant100 g
Ciasteczka Financiers
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia150 g
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
mąki pszennej50 g
-
cukru pudru170 g
-
laski wanilii tylko nasiona½
-
białek (z ok. 5 jajek)150 g
Ziołowy omlet z kozim serem i figami oraz Croque Monsieur
-
wody600 g
-
różyczek brokułu podzielonych na kawałki150 g
-
sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki120 g
-
masła50 g
-
mąki pszennej40 g
-
mleka300 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
kromek białego chleba tostowego18
-
szynki gotowanej9 plastrów
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście10 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego10 g
-
koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji150 g
-
jajek8
-
figi świeże, pokrojone na kawałki, do dekoracji4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1005 kcal /
4208.8 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
116 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
1389 mg