Urządzenia i Akcesoria
Francuski brunch
Składniki
Dżem jeżynowy
-
500 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych500 g jeżyn, świeżych
-
250 g cukru żelującego 2:1
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
100 g wina musującego (opcjonalnie) np. Crémant
Ciasteczka Financiers
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
50 g mąki pszennej
-
170 g cukru pudru
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
150 g białek (z ok. 5 jajek)
Ziołowy omlet z kozim serem i figami oraz Croque Monsieur
-
600 g wody
-
150 g różyczek brokułu podzielonych na kawałki
-
120 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki120 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
300 g mleka
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
18 kromek białego chleba tostowego
-
9 plastrów szynki gotowanej
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
150 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
8 jajek
-
4 figi świeże, pokrojone na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Chrzan z jabłkami
15 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min