Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami

Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami

3.8 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 27 godz. 10 min
20 porcji

Składniki

  • owoców suszonych, mieszanych np. rodzynek, żurawiny, moreli, daktyli
    700 g
  • brandy plus dodatkowo 2-3 łyżki
    300 g
  • wrzącej wody
    40 g
  • siemienia lnianego brązowego
    1 łyżka
    1 łyżka siemienia lnianego złotego
  • margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cukru kokosowego
    200 g
  • pasty waniliowej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • musu jabłkowego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    1 łyżka
  • octu jabłkowego
    1 łyżka
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    200 g
  • migdałów, w słupkach
    100 g
  • wiśni kandyzowanych pokrojonych w ćwiartki
    150 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 311.6 kcal / 1303.5 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 130.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...