
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 27 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
-
700 g owoców suszonych, mieszanych np. rodzynek, żurawiny, moreli, daktyli
-
300 g brandy plus dodatkowo 2-3 łyżki
-
40 g wrzącej wody
-
1 łyżka siemienia lnianego brązowego
-
200 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
200 g cukru kokosowego
-
1 łyżeczka pasty waniliowej
-
1 łyżka musu jabłkowego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
1 łyżka octu jabłkowego
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
100 g migdałów, w słupkach
-
150 g wiśni kandyzowanych pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
311.6 kcal /
1303.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
130.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min