
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 27 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
-
owoców suszonych, mieszanych np. rodzynek, żurawiny, moreli, daktyli700 g
-
brandy plus dodatkowo 2-3 łyżki300 g
-
wrzącej wody40 g
-
siemienia lnianego brązowego1 łyżka
-
margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki200 g
-
cukru kokosowego200 g
-
pasty waniliowej1 łyżeczka
-
musu jabłkowego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżka
-
octu jabłkowego1 łyżka
-
mąki pszennej pełnoziarnistej200 g
-
migdałów, w słupkach100 g
-
wiśni kandyzowanych pokrojonych w ćwiartki150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
311.6 kcal /
1303.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
130.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska