
Urządzenia i Akcesoria
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Kardamonowa panna cotta
-
cukru30 g
-
nasion kardamonu wyłuskanych5 - 6
-
laska wanilii1
-
mleka150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu350 g
-
żelatyny w proszku10 g
Różany syrop
-
cukru80 g
-
wody różanej50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego½ - 1 łyżeczka
-
barwnika spożywczego różowego lub czerwonego1 - 2 krople
-
płatki róż, suszone (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
orzechy pistacjowe, łuskane, niesolone (opcjonalnie) posiekane, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.8 kcal /
1940.5 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Sód
55.3 mg