Kardamonowa panna cotta z różanym syropem

Kardamonowa panna cotta z różanym syropem

4.6 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Kardamonowa panna cotta
  • cukru
    30 g
  • nasion kardamonu wyłuskanych
    5 - 6
  • laska wanilii
    1
  • mleka
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    350 g
  • żelatyny w proszku
    10 g
Różany syrop
  • cukru
    80 g
  • wody różanej
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    ½ - 1 łyżeczka
  • barwnika spożywczego różowego lub czerwonego
    1 - 2 krople
  • płatki róż, suszone (opcjonalnie) ilość do dekoracji
    płatki róż, świeże, jadalne, czyste i osuszone, ilość do dekoracji
  • orzechy pistacjowe, łuskane, niesolone (opcjonalnie) posiekane, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463.8 kcal / 1940.5 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 37.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 55.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...