Kardamonowa panna cotta z różanym syropem

Kardamonowa panna cotta z różanym syropem

4.6 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Kardamonowa panna cotta
  • 30 g cukru
  • 5 - 6 nasion kardamonu wyłuskanych
  • 1 laska wanilii
  • 150 g mleka
  • 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g żelatyny w proszku
Różany syrop
  • 80 g cukru
  • 50 g wody różanej
  • ½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego różowego lub czerwonego
  • płatki róż, suszone (opcjonalnie) ilość do dekoracji
    płatki róż, świeże, jadalne, czyste i osuszone, ilość do dekoracji
  • orzechy pistacjowe, łuskane, niesolone (opcjonalnie) posiekane, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463.8 kcal / 1940.5 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 37.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 55.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...