Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
TM6 TM5

Kardamonowa panna cotta z różanym syropem

4.7 (12 ocen)

Składniki

Kardamonowa panna cotta

  • 30 g cukru
  • 5 - 6 nasion kardamonu, wyłuskanych
  • 1 laska wanilii
  • 150 g mleka
  • 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g żelatyny w proszku

Różany syrop

  • 80 g cukru
  • 50 g wody różanej
  • ½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego, różowego lub czerwonego
  • płatki róż, suszone, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
    lub płatki róż, świeże, jadalne, czyste i osuszone, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
  • orzechy pistacjowe, łuskane, niesolone, posiekane, ilość do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1940.5 kJ / 463.8 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
37.2 g
Tłuszcz
33.7 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Błonnik
0.1 g
Sód
55.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy