Urządzenia i Akcesoria
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Kardamonowa panna cotta
-
30 g cukru
-
5 - 6 nasion kardamonu wyłuskanych
-
1 laska wanilii
-
150 g mleka
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g żelatyny w proszku
Różany syrop
-
80 g cukru
-
50 g wody różanej
-
½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego różowego lub czerwonego
-
płatki róż, świeże, jadalne, czyste i osuszone, ilość do dekoracjipłatki róż, suszone (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
orzechy pistacjowe, łuskane, niesolone (opcjonalnie) posiekane, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
55.3 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1940.5 kJ /
463.8 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min